Je huis taxeren?

Dat doe je met een VanHuyse taxateur

Ben je van plan je huis te verbouwen of je hypotheek aan te passen? Ga je samenwonen of juist scheiden? Of heb je net een huis gekocht en ben je druk met je hypotheekaanvraag? 

Dan heb je een taxatierapport nodig waarin de waarde van jouw woning wordt onderbouwd. Een VanHuyse taxateur helpt je graag met het opstellen van een gevalideerd taxatierapport. In onze agentzoeker vind je gemakkelijk en snel de taxateur die bij jou past.

Twijfel je of je een taxatierapport nodig hebt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag. 

Het taxatieproces

Iedere taxatie verloopt volgens hetzelfde proces. De taxateur doet eerst gedegen marktonderzoek. Vervolgens wordt ook de woning onderzocht. Alle bevindingen neemt de taxateur op in het taxatierapport. Zodra het rapport gevalideerd is, ben je klaar om ermee naar je geldverstrekker te gaan.

Goed om rekening mee te houden: de taxateur die je kiest mag niet werkzaam zijn bij het aankopende of verkopende makelaarskantoor. Ook moet de taxateur werkzaamzijn in de regio. De taxateur moet volgens de NRVT-regels binnen een straal van 20 km werken van de getaxeerde woning. Behalve in Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Voor die plaatsen geldt een straal van 10 km. In de provincie Zeeland, Groningen en Friesland is de regel 30 km.

Gelukkig vind je in ons landelijk dekkende netwerk altijd een taxateur die bij jou past. En omdat alleen de beste taxateurs VanHuyse agent worden, weet je zeker dat jouw taxateur staat ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs.

Let op: ben je van plan je huis te verkopen? Dan heb je geen taxatie nodig, maar een gratis waardebepaling door een van onze verkoopmakelaars

Werkwijze en kosten

De kosten voor een taxatie verschillen per taxateur en doel van de taxatie. Deze kosten kun je niet meefinancieren, maar zijn wel fiscaal aftrekbaar.

Alleen de beste taxateurs worden VanHuyse agent. De voorselectie hebben wij al voor je gemaakt. Het enige wat jij moet doen, is de agent kiezen die het beste bij je past. En heb je na het ontvangen van je taxatierapport nog vragen? Ook dan staan we voor je klaar. Niet voor niets zeggen we: wij zijn VanHuyse, jouw partner in wonen.

Interesse in een taxatie agent?

Heb je interesse in een gecertificeerde VanHuyse taxatie agent? Zoek dan de agent die jou past via onze agent zoekfunctie. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.

VanHuyse blog - taxatie

Wat doet een taxateur

Wat doet een taxateur?

Iedereen die wel eens een huis gekocht, verkocht of verbouwd heeft, heeft ermee te maken gehad. Een taxateur. Maar, wat doet een taxateur? Wanneer heb je een taxatierapport nodig? En waar moet je op letten bij het kiezen van een taxateur?

Lees verder »

Compare listings

Vergelijken