Ontdek de charme van wonen in Nijmegen en omstreken met VanHuyse Makelaar Elise Schaaps

Wonen in Nijmegen
Home > Blog > Ontdek de charme van wonen in Nijmegen en omstreken met VanHuyse Makelaar Elise Schaaps

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, biedt een unieke combinatie van historische rijkdom en moderne levendigheid. Deze dynamische universiteitsstad trekt jaarlijks studenten, gezinnen en professionals die verliefd worden op haar culturele diversiteit, groene omgeving en uitstekende voorzieningen. Daarom vertelt de Nijmeegse VanHuyse Makelaar Elise Schaaps in aflevering 6 van de VanHuyse podcast alles over wonen in Nijmegen.

Elise: “Ik ben woonachtig in de regio Nijmegen, in Malden om precies te zijn. Ik heb daar mijn kantoor en ik ben makelaar en taxateur en al ruim 20 jaar actief in de regio. Ik ken de omgeving dus van binnen en buiten.

Nijmegen is aantrekkelijk om te wonen

Waarom is Nijmegen aantrekkelijk om te wonen volgens Elise? “De bereikbaarheid van Nijmegen is goed, zowel via het openbaar vervoer als het wegennet. Nijmegen zelf is een universiteitsstad, waardoor er een groot aanbod is aan opleidingen. Daarnaast hebben we ook een academisch ziekenhuis. Er is veel werkgelegenheid. De veelzijdigheid van Nijmegen blijkt niet alleen uit de uitstekende bereikbaarheid en de academische mogelijkheden, maar ook uit de natuurlijke schoonheid die de stad te bieden heeft.

Ãls je naar de noordzijde van Nijmegen kijkt, word je verwelkomd door de Waal. In dit gebied heeft de stad recent ontwikkelingen doorgevoerd om de rivier meer ruimte te geven, wat heeft geleid tot de creatie van een nieuw en adembenemend landschap. Ga je naar de zuidkant, dan tref je veel bossen aan. Daar begint ook het Heumensoord, een gebied van ruim 600 hectare dat voornamelijk uit naaldbos bestaat. Het is daar heel groen, met veel water en veel ruimte. Veel omliggende plaatsen hebben een echte kern met veel voorzieningen. Je woont dan vrij, maar wel met voorzieningen en de stad Nijmegen op steenworp afstand. Kortom, ideaal om te wonen.

Waalkade Nijmegen
Waalkade Nijmegen – foto: Shutterstock

Historische en moderne architectuur

Nijmegen staat bekend om haar fascinerende architectuur die eeuwen overspant, van de overblijfselen van de Romeinse tijd tot aan de moderne nieuwbouwprojecten die de stad een frisse uitstraling geven. “De mix van oud en nieuw maakt de stad architectonisch heel interessant,” vertelt Elise. “In straten zoals de oude binnenstad zie je sierlijke middeleeuwse gebouwen naast moderne winkels en cafés, wat een levendige en toegankelijke sfeer creëert. Wijken als Bottendaal en Nijmegen-Oost zijn populaire woonwijken met een charmante mix van oude arbeiderswoningen en strakke nieuwbouw.

Levendige straten en pleinen

De straten van Nijmegen vormen het kloppende hart van de stad. Met name de Molenstraat en de Stikke Hezelstraat zijn geliefd voor hun boetieks, antiquariaten en cafés die zowel lokale inwoners als bezoekers aantrekken. Het Koningsplein en de Grote Markt zijn de centrale punten waar mensen samenkomen voor markten, evenementen en om te genieten van de bruisende stadsenergie.

De inwoners van Nijmegen

De inwoners van Nijmegen staan bekend om hun openheid en vriendelijkheid. “De stad heeft een informele, bijna dorpse sfeer waar nieuwkomers snel worden opgenomen,” merkt Elise op. “Deze gemoedelijke atmosfeer is uitnodigend voor mensen uit grotere, meer anonieme steden. De diversiteit is groot, mede dankzij de internationaal georiënteerde studentenpopulatie.

Groene oases

Nijmegen wordt omringd door uitgestrekte natuurgebieden, zoals het Rivierpark langs de Waal, waar recente herontwikkelingen meer ruimte voor de rivier en recreatie hebben gecreëerd. Het Goffertpark, een groene oase in de stad, is een geliefde plek voor jong en oud en host het hele jaar door festivals en concerten, wat bijdraagt aan de levendige sfeer van de stad.

De dynamische omgeving van Nijmegen

Naast Nijmegen zelf zijn ook de omliggende gebieden zoals Lent, Malden en Beuningen populaire woonlocaties die een landelijke woonsfeer bieden, maar met alle gemakken van de stad binnen handbereik.

Meer weten over Nijmegen?

Ben je geïnspireerd geraakt door de verhalen over Nijmegen? Overweeg dan deze historische en tegelijkertijd moderne stad zelf te ervaren door het eens te bezoeken. Met een brede variëteit aan woningen en een warme gemeenschap is Nijmegen een plaats waar iedereen zich snel thuis zal voelen. Voor meer informatie over wonen in Nijmegen, luister naar de volledige podcast en ontdek ook meteen de top 3 restaurantjes van Elise in Nijmegen.

Meer over VanHuyse Makelaar Elise Schaaps vind je op haar profielpagina.

Beluister de podcast: