Ontdek Bezuidenhout met makelaar Astrid Soeters

Bezuidenhout
Home > Blog > Ontdek Bezuidenhout met makelaar Astrid Soeters

Astrid Soeters

Astrid Soeters

Bezuidenhout, een wijk met een geschiedenis. Bezuidenhout is een wijk in het Haagse stadsdeel Haagse Hout. Wat maakt Bezuidenhout zo fijn wonen? Wat zijn de leuke plekjes in de wijk? Onze agent Astrid Soeters vertelt met veel enthousiasme over alle ins en outs.

Astrid heeft zelf 12 jaar in deze prachtige vooroorlogse wijk gewoond en gewerkt. Tijdens de oorlog is, door een vergissing, helaas een groot deel van de wijk gebombardeerd. Vele prachtige herenhuizen werden verwoest. Na de oorlog hebben ze de wijk weer opgebouwd, hierdoor zijn er ook veel nieuwere woningen te vinden.

Centraal in de stad

Het grote voordeel van de wijk vindt Astrid de centrale ligging. Je hoeft niet heel Den Haag door om op de snelweg te komen. Hierdoor is de wijk Bezuidenhout erg geschikt voor mensen die snel de stad uit moeten omdat ze werken in Utrecht, Leiden of Amsterdam. De wijk ligt op loopafstand van het Centraal Station en naast de Utrechtsebaan van waar je snel op de A4, A12, A13 bent. Daarnaast zijn er ook 2 tramverbindingen naar het centrum van Den Haag, Leidschendam en Voorburg.

Bezuidenhout is een gemêleerde wijk. Er wonen naast veel jonge gezinnen ook veel expats en starters. Net als in de rest van Nederland zijn ook hier de huizenprijzen erg gestegen. Een portiekflat kost al gauw € 300.000,-. Wat opvalt aan de wijk is dat woningen in het middensegment ontbreken. Woningen tussen de € 450.000,- en € 750.000,- zijn erg schaars.

Het Beatrixkwartier is het kantorencentrum in de wijk met kantoren van onder andere de ING, PWC en KPN.

Bezuidenhoutseweg
Bezuidenhoutseweg

De koning als buurman

Bezuidenhout ligt aan het Haagse Bos, een natuurgebied van ongeveer 100 hectare groot. Dit gebied loopt vanaf het Malieveld tot aan Wassenaar. Het is een fantastische plek om te wandelen, te fietsen of met de kids te spelen in het speelbos Robin Hood. Het Haagse Bos is ook de plek waar Paleis Huis Ten Bosch staat. Wie wil er nou niet de koning als buurman?
Je hoeft je in de wijk ook niet te vervelen. In je vrije tijd kun je naar het Malieveld waar regelmatig concerten plaatsvinden. Ook de kermis en de Indische markt worden hier georganiseerd. Is er geen evenement gepland dan kun je hier heerlijk picknicken, hardlopen of meedoen met een bootcamp.

Bezuidenhout Haagse Bos
Haagse Bos

Daarnaast kent de wijk ook veel sportaccommodaties, heeft het een eigen zwembad, tennisbanen en sportscholen. Ook worden er vaak buurtfeesten georganiseerd wat de saamhorigheid van de wijk zeer ten goede komt.
Op de Theresiastraat moet je zijn als je zin hebt om lekker te winkelen of inkopen te doen voor het eten. Je hebt hier een ruim aanbod aan winkels, van een biologische slager tot lingeriewinkel. Er is van alles wat. Ook voor goede restaurants ben je hier aan het juiste adres, de aanrader is het Italiaanse restaurant “Taormina”. Een vriezer? Die heb je hier niet nodig, je kunt alles dagelijkse vers kopen bij de diverse verswinkels of je gaat lekker uit eten in één van de restaurants op loopafstand.
Strand

Bezuidenhout, een prettige wijk om te wonen met een grote diversiteit aan inwoners.

Wat dacht je van het strand om de hoek? Op de fiets sta je in 20 minuten op het strand van Scheveningen. Geen zin om te fietsen? Pak de tram en je kunt nog sneller genieten van de zon op het strand. In de wijk zelf heb je geen fiets nodig, daar is alles goed te lopen.

Diversiteit

Bezuidenhout, een prettige wijk om te wonen met een grote diversiteit aan inwoners. Er wonen mensen met een modaal inkomen maar ook mensen die 3x modaal verdienen. Er hangt altijd een goede sfeer in de wijk en het is er veilig. De mensen praten met elkaar en er zijn regelmatig buurtfeesten. Kortom, een heerlijke plek om te wonen!

Merkusstraat
Stuyvesantstraat

 

Kenmerken Bezuidenhout

Bezuidenhout is een wijk in het Haagse stadsdeel Haagse Hout in Nederland. De wijk is in het noorden begrensd door het Haagse Bos en de spoorlijn Den Haag – Amsterdam, in het oosten door de stadsgrens met Leidschendam-Voorburg (grens volgt deels de Laan van Nieuw Oost-Indië en het Schenkviaduct), in het zuiden door de Koningskade, Zuid-Hollandlaan en het Prins Bernhardviaduct, en in het westen door het Malieveld en de Koekamp.

Aantal woningen: 10.079
Aantal inwoners in 2022: 18.220
Koopwoningen: 44%
Bouwjaar voor 2000: 84%
Eengezinswoningen: 7%
Grootste leeftijdsgroep: 25 – 45
Opleidingsniveau: 57% hoog / 25,2% middelbaar / 17,1% laag

Bron: allecijfers.nl

Kenmerken van de huizen

  • Vooroorlogse wijk.
  • Deels herbouwd door bombadementen in de Tweede Wereldoorlog = mix van vooroorlogse en naoorlogse architectuur.
  • Het merendeel van de bebouwing bestaat uit etagewoningen en herenhuizen.
  • Bakstenen gevels: Veel van de huizen hebben traditionele bakstenen gevels, wat kenmerkend is voor veel Nederlandse woningen uit deze periode.
  • Herenhuizen: De wijk heeft een flink aantal herenhuizen, die doorgaans groter zijn dan de gemiddelde woning en vaak meerdere verdiepingen en een hoge gevel hebben.
  • Erkers en balkons: Veel huizen in Bezuidenhout hebben erkers en/of balkons, wat typisch is voor de periode waarin ze zijn gebouwd.
  • Hoge plafonds: De woningen in deze wijk hebben vaak hoge plafonds, wat ruimte en licht biedt.
  • Enkele grotere gebouwen zoals kantoren en appartementencomplexen, voornamelijk rondom de Theresiastraat en het Beatrixkwartier.

Handige links

 

Meer weten over Bezuidenhout?

Enthousiast geworden over de wijk Bezuidenhout in Den Haag en op zoek naar een woning? Of heb je vragen over wonen in Bezuidenhout? Neem contact op met Astrid Soeters. Mail naar astrid@vanhuyse.nl of bel 06 11 95 94 86, zij helpt je graag!