Even voorstellen: Monique Huizer

Even voorstellen: Monique Huizer
Home > Blog > Even voorstellen: Monique Huizer

Maak kennis met Monique Huizer, onze agent in het Hart van Brabant. In deze blog lees je hoe ze in de makelaardij terecht is gekomen, wie ze is naast makelaar en wat ze het allerleukste vindt aan haar werk.

Als dochter van een vader met een aannemingsbedrijf en een werkplaats aan huis, is ze opgegroeid met woningen en alles wat daarmee te maken heeft. Al van jongs af aan was ze bezig met het intekenen van plattegronden van woningen en het bedenken van alle mogelijkheden. Toch koos ze voor een opleiding in een andere richting, totdat ze later realiseerde dat haar passie toch bij de makelaardij lag. Ze volgde de opleiding tot makelaar en met succes!

Monique: “Ik vind de combinatie van woningen en het helpen van mensen met hun woonvraag geweldig. Met mijn beroep als makelaar komen die twee samen.

Zo startte ze haar carrière in 1994 als binnendienstmedewerker in Utrecht. Na de geboorte van haar kinderen verhuisde ze naar Noord-Brabant. Hier heeft ze zowel bij een dorpse als stadse makelaar gewerkt; ze is dus van alle markten thuis! Alleen zonder de zachte G, wat nog wel eens voor verwarring zorgt. Doordat ze is opgegroeid in de Randstad én in de regio Utrecht en ’t Gooi heeft gewoond, is aan haar uitspraak niet meer te horen waar ze vandaan komt. Maar inmiddels ligt haar hart al 18 jaar in Brabant.

Motto

Haar motto is: Persoonlijk, Betrokken en Succesvol. Ze is een echte relatiebouwer en begeleidt haar opdrachtgevers volledig tijdens het hele verkoop- of aankoopproces. “Hier in Noord-Brabant is de aankoopmakelaar nog echt in opkomst, daardoor hebben kopers met een eigen aankoopmakelaar echt een streepje voor.

Begeleiding van expats

Daarnaast begeleidt ze ook veel expats in hun zoektocht naar een woning. Ook in Noord-Brabant heeft ze daar veel mee te maken. Gelukkig is Engels voor haar geen probleem. In 2010 heeft ze de opleiding tot binnenhuisarchitect gevolgd, ook een van haar passies. Hierdoor kan ze heel goed de indelingsmogelijkheden bespreken wanneer kopers er even niet doorheen kunnen kijken. Deze kwaliteit komt bij het aankopen heel goed van pas. Ze denkt net wat verder dan de mogelijkheden die een ander niet ziet, wat soms tot verrassende kansen kan leiden.

Wie is Monique naast makelaar?

Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen van 20 en 18. Ze woont met haar gezin in het buitengebied van Schijndel. Ze vindt het heerlijk om te reizen en dan met name naar een zonnige bestemming in het Caribisch gebied. Maar ook stedentrips vindt ze erg leuk. Dit kan variëren van het knusse Kopenhagen tot de wereldsteden Singapore of Dubai. Thuis is ze vaak te vinden in de keuken, om iets lekkers te bakken of voor het maken van een bourgondische hapjesplank.

Ze bezoekt graag een van de terrasjes in haar eigen woonplaats Schijndel. Zo is Wijnbar De Buren is een van haar favorieten, maar er zijn nog meer leuke restaurantjes. “Schijndel is in mijn ogen echt een ‘rising star’. Met een breed scala aan winkels, restaurantjes, een actief ondernemersnetwerk en de vele voorzieningen gebeurt er van alles in het dorp. Het trekt dan ook bezoekers uit de hele regio.

Contact met Monique

Wil je meer weten over Monique of heb je een vraag over hoe zij jou kan helpen bij het vinden of verkopen van je woning in Brabant? Kijk dan op haar agentpagina, mail naar monique.huizer@vanhuysen.nl of bel: 073 – 73 70 114.