Even voorstellen: Jos de Gier

Even voorstellen: Jos de Gier
Home > Blog > Even voorstellen: Jos de Gier

Maak kennis met onze Spaanse vastgoedadviseur, Jos de Gier. Waar kan hij je mee helpen? Hoe is hij in Spanje terechtgekomen en waar geniet hij het meest van? 

Jos komt al 14 jaar in Spanje. Zijn oudste broer overwintert ieder jaar aan de Costa Blanca, en Jos komt al jarenlang regelmatig bij zijn broer op bezoek. Spanje beviel zo goed dat, toen hij zijn bedrijf in Nederland verkocht, hij besloot om daar een woning te huren. Zo kon hij ervaren of hij ook in Spanje zou kunnen aarden. Dit was zeker het geval. In 2023 heeft hij een oude finca (landelijke woning) gekocht, met een prachtig uitzicht, waar hij zich helemaal thuis voelt en geen last heeft van het toerisme.

Spaanse droom, of nachtmerrie?

In de 14 jaar dat hij in Spanje komt, heeft hij veel ellende om zich heen gezien. Voor veel Nederlanders veranderde hun Spaanse droom in een ware nachtmerrie. Met zijn jarenlange ervaring in het vastgoed en in de financiële wereld besloot hij dat het tijd werd om Nederlanders te helpen bij de aankoop van een woning in Spanje. Jos: “Je moet echt op de hoogte zijn van alle Spaanse regels rondom de aankoop van een woning. Voor je het weet, ben je heel veel geld kwijt terwijl je nog niets hebt gekocht. Daarom wil ik je graag helpen met eerlijk en betrouwbaar advies, zodat jij niet voor nare verrassingen komt te staan.

Gewoon Nederlands praten

Naast het adviseren bij de aankoop van een woning, kan hij je ook adviseren bij verhuur of bij een verbouwing. Hij heeft een groot netwerk, ook bij de Spaanse banken. Hierdoor kun jij gewoon Nederlands praten, en ze nemen zelfs genoegen met Nederlandse documenten. Dat scheelt jou een hoop tijd en geld.

Sinds hij in Spanje woont, heeft hij ook gemerkt dat de Spaanse makelaars niet zo goed overweg kunnen met Nederlanders. Wij Nederlanders zijn direct en willen alles nu geregeld hebben. Als er iets is in Spanje wat niet kan, dan is het NU NU NU. Het gebeurt wel, maar zeker niet nu of morgen. Vandaar dat makelaars graag met Jos samenwerken. Hij weet precies hoe alles er in Spanje aan toegaat.

Leven zonder stress

Jos geniet enorm van het Spaanse leven zonder de “stress” en het “moeten” in Nederland. Hij maakt iedere ochtend een lange wandeling met zijn hond. ’s Avonds geniet hij regelmatig van lekker eten in een van de lokale restaurants, waar nog ouderwets Spaans gekookt wordt. Ook de exclusievere restaurants in de regio weet hij goed te waarderen. Hij is helemaal op zijn plek hier in Spanje.

Ook je Spaanse droom waarmaken?

Wil jij ook je Spaanse droom waarmaken met de juiste begeleiding? Wil je meer weten over hoe Jos je daarbij kan helpen? Kijk dan op zijn agentpagina, mail naar jos.de.gier@vanhuyse.nl, of bel +34 6 33 73 47 38 of +31 6 53 50 56 81.