Even voorstellen – Ivette Ruijters

Ivette Ruijters
Home > Blog > Even voorstellen – Ivette Ruijters

Ivette is makelaar (K-RMT) in ’t Gooi, de Vechtstreek en omgeving Amsterdam. Wie is Ivette en hoe is haar carrière tot nu toe verlopen? Je leest het in deze blog.

Waarom heb je voor het vak gekozen?

Dat is eigenlijk geleidelijk gegaan; in Amerika ben ik in de verhuisbusiness terechtgekomen. Het omgaan met verschillende mensen op spannende momenten en na belangrijke beslissingen bleek goed bij mij te passen. Het was dankbaar werk om mensen te ontzorgen en voor hen een klankbord te zijn. Terug in Nederland wist ik in ieder geval zeker dat ik verder wilde met een combinatie van mensen, huizen en dienstverlening. In de makelaardij en het beheer voel ik me op mijn plek. Het blijft elke keer een verrassing en uitdaging om te zien wat een woning te bieden heeft, welke potentie het huis heeft en welke aandachtspunten er zijn. Hoe passend het is voor kijkers, kopers of huurders en hoe we gaandeweg op plezierige wijze tot een transactie kunnen komen waarbij alle partijen tevreden zijn. Het proces is altijd anders, interessant en verdient telkens mijn volle aandacht.

Hoe is je carrière verlopen?

In Groningen heb ik de Academie voor Logopedie afgerond. Wat ik hiermee hoopte te kunnen gaan doen, bleek nogal ‘vergezocht’. De studententijd was uiteraard mooi, maar de studie was achteraf gezien niet mijn beste keuze. Ik solliciteerde als stewardess bij KLM. Veel gezien en vliegen was heel cool; vooral – in een later stadium – in combinatie met het docentschap bij de afdeling Opleidingen.

Na een aantal jaar bracht de liefde mij naar Denver en vervolgens Mexico City. Geweldige ervaringen die ik niet had willen missen. In Mexico heb ik gestudeerd en meegeholpen om een bescheiden kunstenaar GROOT te maken. We waren een goed team en wat hebben we veel plezier gehad. Wat hij niet kon, kon ik, en waar hij zo goed in was, bleek ik vooral onhandig…

Terug in Nederland wist ik dat ik de opleiding voor makelaar wilde gaan volgen; weer naar school gaan en studeren. Onze drie kinderen waren jong, dus efficiënt omgaan met (vrije) tijd was een vereiste. Voor mij heeft deze combinatie uitstekend gewerkt.

Na deze NVM-opleiding wilde ik zelfstandig aan het werk. Sommige mensen komen nu eenmaal het beste tot hun recht wanneer zij zelf hun werk en tijd kunnen indelen. Dat is bij mij altijd zo geweest en gebleven.

Afgelopen jaar heb ik vaker gedacht om nog een keer een switch te willen maken in mijn werkende bestaan. De kans om me aan te sluiten bij VanHuyse kwam op een goed moment. Ik hoefde hier niet lang over na te denken en was heel blij dat al mijn jarenlange relaties en opdrachtgevers met mij zijn meegegaan. Dat voelt goed en geeft een glimlach!

Wie ben je naast makelaar?

Ik ben de moeder van drie kinderen en de partner van een lieve man. Ook ben ik een vriendin voor sommigen, een luisterend oor voor wie dat nodig heeft en het baasje van onze hond Charlie. Daarnaast houd ik ervan om dingen mooi te maken en van niets iets te creëren. Laat mij lachen, spelletjes spelen en veel in beweging zijn; bij voorkeur buiten.

Wat is je favoriete restaurant/café of andere plek waar je graag komt?

Ik heb niet echt een specifieke favoriete plek, maar ik vind Spanje het aller-, aller-, allerleukste land om te zijn! Ook daar ben ik actief in het onroerend goed. Altijd nieuwsgierig blijven…

Bekijk ook de agentpagina van Ivette.