Home > Over ons > Pers > Persbericht: VanHuyse introduceert innovatief verduurzamingsrapport voor woningverkoop

Persbericht

VanHuyse introduceert innovatief verduurzamingsrapport voor woningverkoop

Haarlem, maart 2023 – Als eerste makelaar in Nederland introduceert VanHuyse een uitgebreid rapport met verduurzamingsmogelijkheden, beschikbaar voor elke woning in de verkoop. Potentiële kopers krijgen hiermee direct een indicatie van de belangrijkste verduurzamingsmogelijkheden, de bijbehorende kosten en de besparingen.

Inhoud van het rapport

Op vanhuyse.nl kan voor elke woning kosteloos een verduurzamingsrapport per e-mail worden opgevraagd. Dit rapport biedt een gedetailleerd overzicht, inclusief:

  • Verwacht verbruik van gas en elektra, en de kosten per maand, vóór en na verduurzaming.
  • Een lijst met alle mogelijke verduurzamingsmaatregelen voor de woning.
  • De benodigde eenmalige investeringen.
  • Beschikbare subsidiemogelijkheden.
  • Geschatte terugverdientijd.
  • Verwachte waardestijging van de woning na verduurzaming.
  • Het verwachte nieuwe energielabel.

Fredrik van Till, oprichter van VanHuyse, licht toe: “Woningen met een hoger energielabel verkopen niet alleen beter, maar leveren ook meer op. In het derde kwartaal van 2022 leverde een woning met een energielabel A bijvoorbeeld gemiddeld 7 procent meer op dan een woning met label F. Ons rapport biedt kopers een transparante eerste indicatie van de duurzaamheid van een woning, inclusief de verduurzamingsmogelijkheden en de te verwachten kosten.

Over de berekening

De verwachte kansen om een woning te verduurzamen zijn gebaseerd op automatisch verzamelde kenmerken van de betreffende woning, en geven een indicatie van de verwachte investeringen, subsidies, besparingen en opbrengsten. Voor een definitief verduurzamingsrapport adviseren wij altijd een professioneel bedrijf te raadplegen.

Over VanHuyse

Vanhuyse.nl is een innovatief landelijk woningplatform waarbij de klant centraal staat. Consumenten kiezen een makelaar op basis van expertise, werkgebied, betaalmogelijkheden en persoonlijke voorkeur. Het verduurzamingsrapport is een voorbeeld van hoe VanHuyse meerwaarde biedt aan haar klanten en consistent hoogwaardige service levert.