Even voorstellen – Sandra Lopulalan

Sandra Lopulalan
Home > Blog > Even voorstellen – Sandra Lopulalan

Maak kennis met Sandra. Zij houdt zich binnen VanHuyse o.a. bezig met de marketingconcepten en helpt bij het werven van nieuwe agents. Wat vindt zij het leukste aan haar werk en hoe is haar carrière verlopen? Je leest er alles over in deze blog.

Wat vind je het leukste in je werk?

Het mooiste aan mijn werk is mensen, bedrijven en marketingconcepten te helpen groeien. Dat doe ik door hen te helpen tot de kern te komen van waar hun kracht ligt. Het is daarbij de kunst om middel en doel uit elkaar te houden.
Dat is niet voor iedereen altijd even duidelijk. Soms laten we onze oren te veel hangen naar wat er in de mode is, of naar wat we denken dat anderen van ons verwachten. Ik help mensen en bedrijven zich daarvan bewust te worden.

Er is niets mooiers dan een professional of een bedrijf te zien groeien op de manier waarop zij dat voor ogen hebben. Dat gaat zeker niet altijd over geld of winst, maar ook over klanttevredenheid, het bieden van concrete meerwaarde en paying it forward. Ik ben er trots op dat ik daaraan mijn steentje heb kunnen bijdragen.

Hoe is je carrière verlopen?

Al sinds 1993 ben ik actief in het helpen bedenken en uitvoeren van woningmarktconcepten. Ik adviseer ook al sinds 1993 makelaars en hun teams bij het effectief en consistent bewerken van hun markt. Ooit heb ik een taal gestudeerd en ik ben dus behoorlijk talig. Ik heb in de loop der jaren alle mogelijke zakelijke teksten geschreven, van tweets tot boeken en van website-teksten tot congres-speeches. Daarnaast heb ik jarenlang makelaarscongressen georganiseerd, zelf ook veel gepresenteerd, trainingen en coaching verzorgd en inkoop gedaan. Gek genoeg heb ik nu pas het initiatief genomen om dit als zelfstandige te gaan doen. Ik voel me zeer vereerd dat mijn eerste grote opdrachtgever VanHuyse is.

Wat zijn jouw kwaliteiten?

Ik ben een denker én een doener. Dus iemand die zowel conceptueel sterk is, maar ook in de uitvoering nauwkeurig en snel werkt. Ik denk snel, lees veel vakliteratuur en leg de lat voor mezelf hoog. Het is pas af als het goed is en niet als het “goed genoeg” is. Ik breng veel positieve energie mee en ben enthousiast van nature.

Ik ben een fanatieke golfer in mijn vrije tijd. Om prettig te kunnen golfen moet je tegelijkertijd kunnen ontspannen, maar ook focussen. Je leert omgaan met de vorm van de dag, je leert los te laten wat je niet onder controle hebt (en dat is erg veel), maar je leert ook een wedstrijd “slag voor slag” te spelen en niet het hele proces van tevoren te willen plannen of beheersen. Dat zijn belangrijke lessen, die je ook in je werk (en in je leven) kunt toepassen.

Waar ben je vaak te vinden in je vrije tijd?

Een van de leukste restaurants van mijn woonplaats Rotterdam is Restaurant Ster.
De ondernemer/chef begon een paar jaar geleden een gastrobar bij mij in de straat. Toen kwam ik er al veel. Ik verhuisde naar een ander deel van Rotterdam en hij verhuisde een jaar later ook. Nu zit hij weer bij me om de hoek!

Mijn favoriete land is Amerika. Ik ben er tientallen keren geweest voor congressen, maar ook op vakantie. Ik heb er veel dierbare herinneringen aan gastvrije en hartelijke mensen, oogverblindend mooie natuur, indrukwekkende steden en natuurlijk veel inspirerende sprekers op de vele congressen die ik heb mogen bezoeken.