Even voorstellen: Yde Durkstra

Makelaar Yde Durkstra
Home > Blog > Even voorstellen: Yde Durkstra

Yde Durkstra is als VanHuyse makelaar actief in Haarlem, Bloemendaal, Overveen en Aerdenhout. Waarom vindt hij het werk als makelaar zo leuk en hoe is hij in Haarlem terechtgekomen? Ontdek meer over Yde in deze blog.

Hoe ben je in de makelaardij terechtgekomen?

“Mijn oom had vroeger een eigen makelaarskantoor. Ik raakte geïnspireerd door de leuke verhalen die hij vertelde over zijn werk. Ik hou ervan om commercieel bezig te zijn en met mensen om te gaan. Deze combinatie vond ik in het werk als makelaar. Daarom besloot ik in 1993 de opleiding tot makelaar te volgen. Na het behalen van mijn makelaarspapieren kon ik in 1995 aan de slag bij een groot makelaarskantoor in Flevoland, daar heb ik acht jaar gewerkt.”

Een van Yde’s vrienden woonde in Haarlem. Hij was dan ook geregeld bij deze vriend in Haarlem te vinden om te stappen en lekker te eten. Op een dag voer hij met vrienden in een sloep over het Spaarne. Zijn oog viel op een super leuke woning aan het Korte Spaarne. “Als dat een keer te koop komt, dan wil ik daar wonen!” riep hij. En dat gebeurde. Een jaar daarna verhuisde Yde naar Haarlem. Het begin van een heel nieuw leven!

In Haarlem heeft hij kort bij een makelaarskantoor in loondienst gewerkt maar besloot al snel dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen. Zo begon hij met een compagnon het kantoor Spaarne Makelaars.

Na negen succesvolle jaren als mede-eigenaar van Spaarne Makelaars kreeg hij in 2013 de mogelijkheid om Appel en Fris Makelaars over te nemen. Hier heeft hij ongeveer 10 jaar met veel plezier gewerkt. Toen kwam VanHuyse op zijn pad: een nieuwe uitdaging met een leuk en inspirerend team!

Het leukste aan zijn werk vindt hij de afwisseling. “Bijna iedere dag heb ik te maken met nieuwe woningen en ontmoet ik nieuwe mensen. Daarnaast is het fijn om als zelfstandige de baas te zijn over mijn eigen agenda zodat ik mijn tijd optimaal kan benutten.”

Met al ruim 28 jaar ervaring is Yde een enthousiaste en gepassioneerde makelaar. Hij doet er alles aan om een transactie zo soepel mogelijk te laten verlopen en te zorgen dat zijn cliënten tevreden zijn.

Wie is Yde naast makelaar?

Naast zijn werk als makelaar, woont Yde in het mooie Aerdenhout, is hij getrouwd en is hij de trotse vader van twee kinderen. Naast tijd met zijn gezin doorbrengen vindt hij het heerlijk om met zijn vrienden een hapje en een drankje te doen in het gezellige centrum van Haarlem. Zijn hobby’s omvatten zeilen, motorrijden, wintersport en andere sportactiviteiten.

Lekker eten en drinken doet hij ook graag bij één van de vele restaurants op het strand van Zandvoort. Daarnaast houdt hij van avontuur en heeft hij in het verleden veel over de wereld gereisd. Spanje en Griekenland zijn favoriet. Hier heeft hij vele mooie herinneringen gemaakt.

Wil je meer te weten komen over Yde of ben je benieuwd hoe hij je kan assisteren bij het vinden of verkopen van een woning? Kijk dan op zijn agentpagina, mail naar yde@vanhuyse.nl of bel 06 24 53 08 17.

Makelaar Yde Durkstra